www.pidilidi.ro www.pidilidi.ro
0 Coșul dumneavoastră 0,00 lei
Încălțăminte Barefoot - Protetika

Încălțăminte Barefoot - Protetika

Roman Opatřil Marțea 25. 01. 2022 blog

Marea majoritate a nou-născuților au picioare sănătoase la naștere. Cu toate acestea, conform unui studiu realizat de PROTETIKA, mai mult de o treime dintre picioarele copiilor prezintă un fel de deformare sau defect ortopedic atunci când intră în clasa întâi. Prin urmare, este foarte important să se asigure dezvoltarea sănătoasă a picioarelor copiilor.

Cele mai importante condiții pentru dezvoltarea sănătoasă a piciorului includ:

  1. o mărime de încălțăminte bine aleasă, care să asigure un spațiu suficient fără a restricționa libertatea de mișcare între micile articulații ale piciorului copilului și încălțăminte
  2. suficientă mișcare pentru a asigura cantitatea necesară de propriocepție.

Propriocepția este capacitatea sistemului nervos de a înregistra schimbările care au loc în mușchi și în interiorul corpului prin mișcare și activitate musculară și este necesară pentru coordonarea corectă a mișcării, tonusul muscular, desfășurarea anumitor reflexe, înregistrarea schimbărilor de poziție a corpului etc. La copii, acest proces are loc în principal prin intermediul piciorului copilului.

Dacă este posibil, cea mai bună soluție este să îi oferiți copilului dumneavoastră multă mișcare pe o varietate de suprafețe, desculț. Mersul cu picioarele goale induce o stare de bine mental, un sentiment de libertate și de contopire cu natura și poate, de asemenea, să elimine unele dureri (de exemplu, durerile de coloană) și să stimuleze imunitatea. Aceasta masează în mod natural picioarele și acționează asupra punctelor reflexe.

În interior, acest lucru poate fi realizat prin împărțirea spațiului în care se mișcă copilul în zone cu diferite tipuri de suprafețe - tatami, covoare cu piloți lungi, plăci de piatră, etc.

Cu toate acestea, mersul desculț în aer liber poate aduce cu sine o serie de riscuri. În aer liber, încălțămintea protejează piciorul de răni (sticlă, pietre, spini etc.). Pe vreme rece, încălțămintea acționează ca protecție termică, iar pe timp de ger, protejează împotriva degerăturilor.

Tot din aceste motive, a apărut o nouă tendință în materie de încălțăminte - picioarele goale. Încălțămintea desculță încearcă să imite experiența naturală a mersului desculț.

Colecția Protetika Barefoot are o înclinație zero a tălpii între vârful și călcâiul pantofului. Acest lucru asigură o poziție naturală la mers și la alergare, în care călcâiul nu este mai înalt decât vârful piciorului, iar piciorul poate lucra în mod natural. Vârful pantofului este suficient de larg pentru a permite degetelor de la picioare să se întindă în el, ca atunci când se merge desculț. Talpa nu are suport pentru arcadă, deci nu este susținută artificial. Grosimea tălpii este de maximum 5 mm și permite contactul cu suprafața și perceperea acesteia prin intermediul receptorilor situați în picioare. În același timp, talpa este flexibilă în sens lateral și longitudinal.

Acest lucru face ca pantofii desculți să fie ideali pentru deplasarea copilului dumneavoastră în medii cu suprafețe moi și 3D, cum ar fi nisipul, pietrișul, pământul sau iarba. Pe suprafețe dure, cum ar fi betonul, gresia, pardoselile flotante etc., ar trebui să se ia în considerare utilizarea pantofilor desculți din motive de siguranță și sănătate. De asemenea, în cazul copiilor cu defecte preexistente la nivelul piciorului, este mai bine să consultați un profesionist medical cu privire la utilizarea pantofilor desculți. Pentru aceste cazuri, vă recomandăm pantofii noștri clasici de mers pe jos sau papucii de la Protetika Kids.